Ont-moet jezelf

Ont-moet jezelf

Eerlijk is eerlijk: dit vind ik zelf soms ook lastig. Ik meen toch nog net ff iets hier, iets daar voor een ander en och ja ook dat nog even te ‘moeten’ doen. Voordat ik het weet is mijn dag voorbij en het momentje wat ik voor mezelf in gedachten had ook. Terwijl ik goed weet dat het belangrijk en waardevol is even niks te moeten en de tijd voor mezelf te nemen. Is dit herkenbaar voor je?

‘Door jezelf te ontdoen van al je moeten, ont-moet je jezelf!’

Het is een kwestie van prioriteiten stellen, JA-zeggen tegen jezelf en keuzes maken. Op het moment dat ik dit schrijf maak IK de keuze een moment voor mezelf te pakken. Ik gun mezelf een heerlijke wandeling met de hond. Een momentje ME-TIME?

Uiteindelijk is het een win-win situatie: dit uurtje van inspanning is ook tevens mijn ontspanning én het levert me weer nieuwe energie en inspiratie op!

Hoe is het voor jou? Vind je het moeilijk tijd voor jezelf te nemen? Voel je jezelf aan het einde van de dag regelmatig opgebrand? Of heb je misschien het gevoel dat je aandacht meestal naar anderen uitgaat en dat jij zelf op de laatste plaats komt?

Tip: Zeg wat vaker JA zegt tegen jezelf. Sta even stil en ont-moet jezelf. Neem regelmatig bewust tijd voor jezelf, tijd om dingen te doen waar jij blij van wordt, zodat je weer nieuwe energie krijgt. Maak er een win-win situatie van juist op de momenten dat je denkt er geen tijd voor te hebben of wanneer je het jezelf niet toestaat en het juist hard nodig hebt.

Vind je het lastig voor jezelf op te komen of grenzen te stellen? Weet je niet goed hoe of waarmee te beginnen? Kom in je kracht! Ik nodig je uit een kijkje te nemen op mijn website en help je graag verder.

‘Hulp vragen is geen vorm van zwakte,  maar een vorm van kracht’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *